Megere
Polgári társulás
Pro
Kulturális
PM logo
Információs portál
Tartalomhoz ugrás

Képgaléria 2023

Képgaléria
2023. március  4. - évzáró tagsági gyűlés
PRO MEGERE P.T.  évzáró tagsági gyűlése 2023. március 4-én (szombaton) 15.00 órai kezdettel a nagymegyeri Corvin Mátyás Városi Művelődési Központ földszinti kistermében.
Tisztelettel várjuk a tagságot, szimpatizánsokat és támogatóinkat.
Beszámoló:
2023.március 4-én zajlott a PRO MEGERE 2022-es évzáró tagsági gyűlése. A gyűlést Földes Andrea vezette, az elnöki beszámolóban Mikóczy Dénes kiértékelte a 2022-es év gazdag programjait majd felvázolta a 2023-as évben  tervezet programokat, rendezvényeket. Az elnöki beszámoló után Kováts István beszámolója következeett a társulás pénzügyi helyzetét ismertetve. Az ellenőrző bizottság elfogadásra ajánlotta a pénzügyi beszámolót.  A tagság egyhangúlag megerősítette tisztségében a 2022 áprilisában választott 7 tagú elnökséget, sikeres munkát kívánva a 2023-as évben.  Az évzárón jelen volt Soóky Marián polgármester és Estergájos Mária alpolgármester asszony is. Sóóky Marián köszöntötte az évzáró tagsági gyűlést, sok sikert kívánva a társulás  programjait és céljait illetően.  Mikóczy Dénes megköszönte a polgármester úr üdvözlését és az Önkormányzatnak a 2023-as évre nyújtott anyagi támogatást.
A gyűlés utolsó pontjaként a vitában építőjellegű felszólalások hangzottak el, a tagság nagyon aktív hozzáállásával egy ismét sikeres évet sejttet a 2023-as évben. Vörös László elnökségi tag, az izsapi ,,Harangtorony,, megépítésének állapotát tolmácsolta, nagy elkötelezettséggel  és optimista  derűvel. A tagság sok sikert és kellő támogatásáról biztosította őt.
A gyűlés uzsonnával, frissítővel, közvetlen  baráti beszélgetésssel folytatódott.
Minden kedves tagunknak, szimpatizánsunknak  jó egészséget, sok boldogságot, szertetet kívánunk a 2023-as esztendőben.
Köszönet Nagy Albert elnöségi tagunknak a fényképes beszámolóért.
2023. március 15.

Koszorúzási ünnepségen emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről Nagymegyeren Nagy Rátz József síremlékénél a ref.temetőben.
Az emlékezet koszorúját Földes Andrea és Vörös László helyezték el.

(Fotók: Pszota Pál)


2023. április 2. - VI. Bartók Béla Emléknap.
VI.Bartók Emléknap a Felvidéken Nagymegyeren.
A PRO MEGERE egykori kezdeményezésének köszönhetően 2018-tól a városi rendezvények sorozatában  Bartók Béla születésének napjához közeli időszakban évente megemlékezünk a zeneóriás, népzenekutató és népdal gyűjtőről, mint ..Tiszta forrás település,, , Nagymegyer, ahol 1910-ben a legjelentősebb népzenei és népdal gyűjtést végezte Bartók Béla a XX.század legnagyobb magyar zenetudósa.
Az idei ünnepélyes megemlékezésre a VI.Bartók emléknapra 2023.április 2-án került sor.
Köszönet minden résztvevőnek és szereplőnek a színvonalas műsorért!
Nagy Iván (Csallóközi múzeum igazgatója) ünnepi beszédének szövegét a későbbiekban csatoljuk.
A Bartók Emléknap alkalmával évente megemlékezünk Ág Tiborról is aki Bartók nyomdokaiba lépve folytatta a népzenei gyűjtő munkát, az általa gyöjtött népdalok és népzenei feldolgozások féltve őrzött kincsként a  Zene Tudományi Intézetben találhatóak Budapesten. Ág Tibor emlékszobája  Nagymegyeren a Corvin Mátyás Városi Művelődési Központban található és látogatható.


2023. április 28. - A város első írásos említése
Ünnepeljünk, emlékezzünk együtt!
Nagymegyer első, 755 évvel ezelőtti írásos dokumentuma évfordulóján. a XIV.Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok programjaként a többi szervezetekkel együtt emlékeztünk a Szent István emlékparkban 1998-ban állított kopjafánál.
Ezt követően került sor Varga László helytörténész kordokumentumok kiállítására és előadására a Corvin Mátyás Művelődési Központban.
2023 június 5. - Nagymegyer
XV. Nagymegyeri Farkas Jenő szavalóverseny.
Időpont: 10,00  Nagymegyer - Kereskedelmi Akadémia - Részletek a meghívóban
Június 5.-én megrendeztük Nagymegyeren a XV. Farkas Jenő szavalóversenyt. Nagyon sikeres és színvonalas volt amit a fotók is bizonyítanak. Köszönet mindenkinek aki részt vett a szervezésben és az esemény megrendezésében.

2023 július 5. - Martfest
Az autóbusz a CM VMK elől indul Nagymegyeren(Dunaszerdahelyről érkezik) az indulás idejét még pontosítjuk.
Az autóbusz és a program ingyenes a résztvevők számára.
Érdeklődők kérem jelezzenek mihamarabb  itt a PRO MEGERE oldalán legkésőbb holnap 10.00-ig!2023 június 18. - Nagymegyer Tájház - Hagyományos Ételek Bemutatója
Június 18-án vasárnap 15.00 órakor a ,,Hagyományos Ételek Bemutatója,, rendezvény megnyitójának részeként kerül ünnepélyes leleplezésre a PRO MEGERE ajándéka  Nagymegyer városnak,
Molnárné Anette  tatai művésznő kerámiája ami a történelmi Magyarországot ábrázolja, megjelölve rajta városunkat Nagymegyert.
2023. szeptember 16-23. - XVII. Meger Art   
,,Egység a sokszínűségben,, Képzőművészeti szimpózium Nagymegyeren
helyszín Plauter kúria
dátum: 2023. szeptember 16-23-ig.
Ünnepélyes záró kiállítás: 2023.szeptember 23-án 16.30-kor a Plauter kúria ,,Pajta Galériájában,,
Fotók:
Mikóczy Dénes, Nagy Albert
Fotók:
Pillanatok: 1,2,3,4,52023 szeptember 23. - X. Lecsófesztivál - Elnapolva - nem megfelelő időjárás végett.
Új időpont - Október 7.
2023.szeptember 23-án ismét Lecsófesztivál a Plauter kúria udvarán a PRO MEGERE szervezésében immár X. alkalommal.
Töltsünk el, immár 10. alkalommal egy jó napot csodálatos környezetben, csapjunk a lecsóba 2023.szeptember 23-án a Plauter kúriában!

2023 október 6. - Az Aradi vértanúkra emlékeztünk - 174. évforduló
Október 6-án az Aradi Vértanúk emléknapján elhelyeztük a kegyelet koszorúját  Dr.Szaiff József honvédorvos  sírjánál a katolikus temetőben.

2023.október 7. - X.VILLA MEGER Hagyományőrző nap és Lecsófesztivál
Támogatta:

2023.október 7-én ismét Lecsófesztivál a Plauter kúria udvarán a PRO MEGERE szervezésében immár X. alkalommal.
Töltsünk el, immár 10. alkalommal egy jó napot csodálatos környezetben, csapjunk a lecsóba 2023.október 7-én a Plauter kúriában!
Október 7-én került megrendezésre a PRO MEGERE által szervezett immár X.VILLA MEGER Hagyományőrző nap és lecsófesztivál. 12 csapat bográcsában  fortyogtak a jobbnál íncsiklandóbb  ízű s illatú finomságok.
Gazdag kulturális program, mesterségek bemutatója, könyvbemutató, rétesnyújtás és kóstolási lehetőség és még sok-sok egyéb szórakoztató program szolgált a nagyszámú közönségnek.

Fotók: Mikóczy Dénes és Kovács Zoltán

Created with WebSite X5 Professional
Logo Úrad Vlády
SK Kormány támogatás 2013
Pro Megere PT
A tartalomért felel :
Az oldal adminisztrátora :
Pro Megere © Pro Megere. Minden jog fentartva. Készítette: Pro Megere
Vissza a tartalomhoz