Megere
Polgári társulás
Pro
Kulturális
PM logo
Információs portál
Tartalomhoz ugrás

Képgaléria 2023

Archívum > Képgaléria
2023. március  4. - évzáró tagsági gyűlés
PRO MEGERE P.T.  évzáró tagsági gyűlése 2023. március 4-én (szombaton) 15.00 órai kezdettel a nagymegyeri Corvin Mátyás Városi Művelődési Központ földszinti kistermében.
Tisztelettel várjuk a tagságot, szimpatizánsokat és támogatóinkat.
Beszámoló:
2023.március 4-én zajlott a PRO MEGERE 2022-es évzáró tagsági gyűlése. A gyűlést Földes Andrea vezette, az elnöki beszámolóban Mikóczy Dénes kiértékelte a 2022-es év gazdag programjait majd felvázolta a 2023-as évben  tervezet programokat, rendezvényeket. Az elnöki beszámoló után Kováts István beszámolója következeett a társulás pénzügyi helyzetét ismertetve. Az ellenőrző bizottság elfogadásra ajánlotta a pénzügyi beszámolót.  A tagság egyhangúlag megerősítette tisztségében a 2022 áprilisában választott 7 tagú elnökséget, sikeres munkát kívánva a 2023-as évben.  Az évzárón jelen volt Soóky Marián polgármester és Estergájos Mária alpolgármester asszony is. Sóóky Marián köszöntötte az évzáró tagsági gyűlést, sok sikert kívánva a társulás  programjait és céljait illetően.  Mikóczy Dénes megköszönte a polgármester úr üdvözlését és az Önkormányzatnak a 2023-as évre nyújtott anyagi támogatást.
A gyűlés utolsó pontjaként a vitában építőjellegű felszólalások hangzottak el, a tagság nagyon aktív hozzáállásával egy ismét sikeres évet sejttet a 2023-as évben. Vörös László elnökségi tag, az izsapi ,,Harangtorony,, megépítésének állapotát tolmácsolta, nagy elkötelezettséggel  és optimista  derűvel. A tagság sok sikert és kellő támogatásáról biztosította őt.
A gyűlés uzsonnával, frissítővel, közvetlen  baráti beszélgetésssel folytatódott.
Minden kedves tagunknak, szimpatizánsunknak  jó egészséget, sok boldogságot, szertetet kívánunk a 2023-as esztendőben.
Köszönet Nagy Albert elnöségi tagunknak a fényképes beszámolóért.
2023. március 15.

Koszorúzási ünnepségen emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről Nagymegyeren Nagy Rátz József síremlékénél a ref.temetőben.
Az emlékezet koszorúját Földes Andrea és Vörös László helyezték el.

(Fotók: Pszota Pál)


2023. április 2. - VI. Bartók Béla Emléknap.
VI.Bartók Emléknap a Felvidéken Nagymegyeren.
A PRO MEGERE egykori kezdeményezésének köszönhetően 2018-tól a városi rendezvények sorozatában  Bartók Béla születésének napjához közeli időszakban évente megemlékezünk a zeneóriás, népzenekutató és népdal gyűjtőről, mint ..Tiszta forrás település,, , Nagymegyer, ahol 1910-ben a legjelentősebb népzenei és népdal gyűjtést végezte Bartók Béla a XX.század legnagyobb magyar zenetudósa.
Az idei ünnepélyes megemlékezésre a VI.Bartók emléknapra 2023.április 2-án került sor.
Köszönet minden résztvevőnek és szereplőnek a színvonalas műsorért!
Nagy Iván (Csallóközi múzeum igazgatója) ünnepi beszédének szövegét a későbbiekban csatoljuk.
A Bartók Emléknap alkalmával évente megemlékezünk Ág Tiborról is aki Bartók nyomdokaiba lépve folytatta a népzenei gyűjtő munkát, az általa gyöjtött népdalok és népzenei feldolgozások féltve őrzött kincsként a  Zene Tudományi Intézetben találhatóak Budapesten. Ág Tibor emlékszobája  Nagymegyeren a Corvin Mátyás Városi Művelődési Központban található és látogatható.


2023. április 28. - A város első írásos említése
Ünnepeljünk, emlékezzünk együtt!
Nagymegyer első, 755 évvel ezelőtti írásos dokumentuma évfordulóján. a XIV.Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok programjaként a többi szervezetekkel együtt emlékeztünk a Szent István emlékparkban 1998-ban állított kopjafánál.
Ezt követően került sor Varga László helytörténész kordokumentumok kiállítására és előadására a Corvin Mátyás Művelődési Központban.
2023 június 5. - Nagymegyer
XV. Nagymegyeri Farkas Jenő szavalóverseny.
Időpont: 10,00  Nagymegyer - Kereskedelmi Akadémia - Részletek a meghívóban
Június 5.-én megrendeztük Nagymegyeren a XV. Farkas Jenő szavalóversenyt. Nagyon sikeres és színvonalas volt amit a fotók is bizonyítanak. Köszönet mindenkinek aki részt vett a szervezésben és az esemény megrendezésében.

2023 július 5. - Martfest
Az autóbusz a CM VMK elől indul Nagymegyeren(Dunaszerdahelyről érkezik) az indulás idejét még pontosítjuk.
Az autóbusz és a program ingyenes a résztvevők számára.
Érdeklődők kérem jelezzenek mihamarabb  itt a PRO MEGERE oldalán legkésőbb holnap 10.00-ig!2023 június 18. - Nagymegyer Tájház - Hagyományos Ételek Bemutatója
Június 18-án vasárnap 15.00 órakor a ,,Hagyományos Ételek Bemutatója,, rendezvény megnyitójának részeként kerül ünnepélyes leleplezésre a PRO MEGERE ajándéka  Nagymegyer városnak,
Molnárné Anette  tatai művésznő kerámiája ami a történelmi Magyarországot ábrázolja, megjelölve rajta városunkat Nagymegyert.
2023. szeptember 16-23. - XVII. Meger Art   
,,Egység a sokszínűségben,, Képzőművészeti szimpózium Nagymegyeren
helyszín Plauter kúria
dátum: 2023. szeptember 16-23-ig.
Ünnepélyes záró kiállítás: 2023.szeptember 23-án 16.30-kor a Plauter kúria ,,Pajta Galériájában,,
Fotók:
Mikóczy Dénes, Nagy Albert
Fotók:
Pillanatok: 1,2,3,4,52023 szeptember 23. - X. Lecsófesztivál - Elnapolva - nem megfelelő időjárás végett.
Új időpont - Október 7.
2023.szeptember 23-án ismét Lecsófesztivál a Plauter kúria udvarán a PRO MEGERE szervezésében immár X. alkalommal.
Töltsünk el, immár 10. alkalommal egy jó napot csodálatos környezetben, csapjunk a lecsóba 2023.szeptember 23-án a Plauter kúriában!

2023 október 6. - Az Aradi vértanúkra emlékeztünk - 174. évforduló
Október 6-án az Aradi Vértanúk emléknapján elhelyeztük a kegyelet koszorúját  Dr.Szaiff József honvédorvos  sírjánál a katolikus temetőben.

2023.október 7. - X.VILLA MEGER Hagyományőrző nap és Lecsófesztivál
Támogatta:

2023.október 7-én ismét Lecsófesztivál a Plauter kúria udvarán a PRO MEGERE szervezésében immár X. alkalommal.
Töltsünk el, immár 10. alkalommal egy jó napot csodálatos környezetben, csapjunk a lecsóba 2023.október 7-én a Plauter kúriában!
Október 7-én került megrendezésre a PRO MEGERE által szervezett immár X.VILLA MEGER Hagyományőrző nap és lecsófesztivál. 12 csapat bográcsában  fortyogtak a jobbnál íncsiklandóbb  ízű s illatú finomságok.
Gazdag kulturális program, mesterségek bemutatója, könyvbemutató, rétesnyújtás és kóstolási lehetőség és még sok-sok egyéb szórakoztató program szolgált a nagyszámú közönségnek.

Fotók: Mikóczy Dénes és Kovács Zoltán

2023.november 2. - Megemlékezés az I. és II. világháborúban elhunyt nagymegyeri áldozatok és hősök emlékműjénél.

November 2-án az Önkormányzat, az egyházak és a nagymegyeri társadalmi és kulturális  szervezetekkel együtt a PRO MEGERE is megemlékezett és lerótta kegyeletét az I. és II. világháborúban elhunyt nagymegyeri áldozatok és hősök emlékműjénél.
Created with WebSite X5 Professional
Logo Úrad Vlády
SK Kormány támogatás 2013
Pro Megere PT
A tartalomért felel :
Az oldal adminisztrátora :
Pro Megere © Pro Megere. Minden jog fentartva. Készítette: Pro Megere
Vissza a tartalomhoz